Skip to main content

De beste plek om te zingen

Door 23 juni 2024juni 29th, 2024Stembevrijding

Als stembevrijder raad ik je uiteraard aan om te zingen waar je ook maar bent. En toch merk ik dat twee plekken het beste werken. Twee omstandigheden beter gezegd. De eerste: in de liefdevolle aanwezigheid van een ander. De tweede: alleen in de auto.

Ik vraag mij af waarom juist deze twee situaties zo helpend zijn. Want ze lijken tegengesteld: samen en alleen.

De liefdevolle aanwezigheid van een ander helpt je om in jezelf te zakken. De ander hoeft daar vaak niets voor te doen. Sterker nog, juist het ‘niets doen’ van de ander helpt je om bij jezelf naar binnen te gaan. Je hoeft nergens aan te voldoen. Je voelt wat je voelt en de ander is dicht bij je.

Mijn werk als stembevrijder bestaat voor een groot deel uit dit liefdevol bij jou aanwezig zijn. Met eenvoudige woorden begeleid ik je om in contact te komen met wat er in jou leeft. Wat voel je en waar voel je dat? Met simpele aanwijzingen bemoedig ik je om er klank aan te geven, zodat er iets in kan oplossen. Soms begeleid ik je met een instrument, soms raak ik je aan. Dit alles ten dienste van jou. Je doet het zelf, maar niet alleen.

Waarom werkt alleen zingen in de auto dan ook zo goed? Als ik voor mijzelf spreek dan is dat ten eerste omdat niemand mij kan horen: ik kan mijzelf zonder gêne laten gaan. Even zo belangrijk is het besef dat ik gedurende de autorit nergens anders heen kan. Niet even de wasmachine aanzetten, mijn e-mail checken of kruimels van de vloer vegen.

Zingen in de auto zorgt zo voor veiligheid en begrenzing. Alleen in de auto is er niemand die je afwijst. En gedurende het aantal kilometers tot je bestemming heb je een vrijbrief om jezelf te laten gaan.

 

Eigenlijk vullen alleen zingen en samen zingen elkaar dus aan. En als stembevrijder geef ik je het beste van alletwee: mijn liefdevolle aanwezigheid, veiligheid en begrenzing.

Dus: stap in de auto naar Utrecht en kom naar mij toe voor een sessie of workshop. Je bent welkom, precies zoals je bent!