Cursus

Samenzwang cursus

Deze cursus van vijf avonden gaat over het zingen van jouw eigen lied. Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Jullie lied. Als een levenslang liefdevol en stevig fundament.

Je kind verwelkomen

Deze eerste avond staat het contact maken met jouw buikbaby centraal. Je verwelkomt jouw kindje in al zijn eigenheid. Ik begeleid je om de band tussen jullie te ervaren, te bezingen en te bestendigen. Je mag erop vertrouwen dat jouw kindje op deze band gedragen wordt. Deze avond ronden we af met het schrijven van een brief aan jouw buikbaby.

Contact maken met jouw innerlijk kind

De tweede en derde avond staan in het teken van contact met jouw eigen innerlijk kind. Wat is het verlangen van jouw innerlijk kind en kun je dat in contact brengen? Naar jezelf en ook naar anderen. Deze twee avonden gaan ook over jezelf openstellen voor hulp. Van binnen, van buiten en van boven. We ronden deze avonden af met het schrijven van een brief aan je innerlijk kind en je volwassen ik.

De bevalling

De vierde avond staat in het teken van de bevalling. Het contact met je eigen lijf en de samenwerking met je kindje staan centraal. We oefenen met het in contact brengen van jouw behoeften en geluid geven aan wat is. Ook is er aandacht voor wat als het anders loopt. Deze avond maak je een start met het schrijven van je bevallingsplan. Ook denk je na over een ceremonie om je kindje te verwelkomen.

De kraamtijd

De kraamtijd staat in het teken van kennismaken met je kindje. Het is een intense periode waarin het belangrijk is om je eigen behoeften en te voelen. Waarnemen van wat is staat centraal. Een goede voorbereiding is belangrijk en daarom sluiten we deze laatste avond sluiten we af met het schrijven van een kraamplan. Waarin zingen voor je kindje natuurlijk niet ontbreekt.

Terugkomochtend

En dan is de ochtend aangebroken waarin we onze baby’s ook buiten de buiken kunnen bewonderen. Elke moeder krijgt gelegenheid om haar bevallingsverhaal te doen. Natuurlijk kletsen we bij. We zingen voor elkaar en bemoedigen elkaar om ons eigen lied te blijven te zingen.

Deze cursus wordt momenteel ontwikkeld. Voel je de roep om deel te nemen? Neem dan gerust contact met mij op of schrijf jezelf in op de interesselijst.

Scroll naar boven